December 6-án a Közösségi Ház és Szülői Munkaközösség szervezésében Mikulásváró délután részesei voltak mindazok, akik eljöttek az általános iskola előtti térre. Az idén is nagy izgalommal várták a gyerekek a Mikulás érkezését. A táj is ünnepi díszbe öltözött, fehér hótakaró alá bújt erre a napra. De nemcsak a gyerekek készültek erre a napra, hanem szüleik is. Finomabbnál finomabb sütiket sütöttek, valamint a gyerekekkel közösen ötletes ajándékokat készítettek, amiket egy igazán hangulatos adventi vásár keretében jelképes összegért lehetett megvásárolni. Az ebből befolyó bevételből az osztálypénztárak gyarapodtak.
A Mikulást váró gyerekeket forró teával, a felnőtteket forralt borral kínáltuk és a hangulatot még barátságosabbá varázsolta a lobogó tűz fénye, melege.
Aztán végre megérkezett a Mikulás! Az őt kísérő krampuszok segítségével elhozta hatalmas zsákjaiban a gyerekeknek szánt csomagokat. Az 1. osztályos gyermekek és a Parádi Pacsirták kedves kis műsorral köszöntötték. Ezután a krampuszok segítségével kiosztásra kerültek a csomagok, majd a Mikulás sorban átadta a kisebbeknek is a nekik hozott ajándékot. Sok gyermeket szólított a színpadra, akik közül néhányan megszeppenve vették át a Mikulás-csomagot.
Kicsik és nagyok tolongtak a színpadon, amikor a Mikulással közös fotó készítésére nyílt lehetőség.
Aztán elérkezett az idő, elköszönt a gyerekektől, felkerekedett, hogy tovább folytathassa útját, hiszen sok helyen várták még. Reméljük jövőre újra eljön hozzánk.

Köszönet a fotókért Farkas Gittának!