Közösségi Ház
Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér

DSCF0434AZ IKSZT a régebbi “Kultúrházak” felváltására, pótlására jött létre, bár felhasználási feltételei picivel eltérnek a régitől. Míg régen csak bizonyos rendezvényekkor, összejövetelekkor volt nyitva, ma már napi rendszerességgel várja a látogatókat. Szellemiségében a Közösségi Ház egy komplex feladatellátást szolgáló, az emberek találkozását biztosító „közösségi térszerkezet”, melyben egymásra épülve, egymást felerősítve teszik elérhetővé és hozzáférhetővé a lakosságot érintő közszolgáltatások, továbbá az üzleti és civil szféra kezdeményezéseit. Az épület funkcionális hasznosítása elsősorban kulturális célokra történik.
A létesítmény fő profilja továbbra is olyan kultúraközvetítés, amelyben hangsúlyos az oktatás és képzés által megvalósuló önművelés, a művészeti és tudományos ismeretterjesztés, továbbá a művészeti produkciók létrehozása és bemutatása. A Közösségi Ház falain kívül tevékenykedő alkotó körök (pl. nyugdíjasklub) bemutatóinak is teret ad.

Az IKSZT feladatai között szerepel:

  • Információszolgáltatás
  • Közművelődési programok, közösségfejlesztési programok, egészségfejlesztő programok, ifjúsági közösségi programok szervezése
  • A lakosság illetve vállalkozások információhoz való hozzájutásának elősegítése
  • Helyi civil szervezetek és nem formális közösségek számára, a működésükkel kapcsolatos programok megvalósítása
  • A kulturális funkciók mellett többféle munkaszervezetnek, közszolgáltatásnak: DJP-Pont, Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat tájékoztatási pont.

A szervezők remélik, hogy az IKSZT eddigi működése új színfoltot hozott be a település életébe. Igyekszünk a 2020-as évet is hasonló színes programokkal gazdagítani. Szívesen várjuk az ötleteket, javaslatokat, igényeket! Kísérjék figyelemmel a településen elhelyezett plakátjainkat, web-, illetve facebook oldalunkat, melyeket folyamatosan frissítünk az aktuális eseményekről.

Felelős vezető: Mudriczki József polgármester

IKSZT munkatárs: Vass Gáborné

DJP mentor: Vass Gábor

Elérhetőség:

Cím: 3240 Parád, Kossuth Lajos út 123.

Telefon: 06 20 466-8890

E-mail: iksztparad@gmail.com

Web: ikszt-parad.hu

Nyitva tartás:

Hétfőtől csütörtökig 8.00-16.00

Pénteken 8.00-12.00 (Közösségi Ház, félemelet)

Térkép:

Nagyobb térképre váltás