Az eMagyarország Pontok 2018-tól új külsőt kapva Digitális Jólét Hálózati Pontokká alakultak. Ehhez pályáztunk a GINOP 3.3.1 Digitális Jólét Program Pontok fejlesztése projektre, amely pályázat célja a közösségi internet hozzáférési helyek infrastruktúrájának fejlesztése, a korszerű info-kommunikációs technológiai (IKT) eszköz állománnyal és felkészült szakemberekkel bíró pontokon keresztül pedig az állampolgárok ösztönzése az IKT eszközök használatára, ezáltal a digitális jártasság fejlesztése különös tekintettel a hátrányos helyzetű célcsoporttagok körében.

A közösségi internet hozzáférési helyek fejlesztésének alapvető célja, hogy a fejlesztések révén a pontok hozzájáruljanak a digitális alapkészségek fejlesztéséhez, a digitális készségekkel nem rendelkező magánszemélyek számára az informatikai eszközökhöz és az internethez hozzáférést biztosítson, továbbá, hogy az ehhez szükséges segítő szakértelem minden ponton rendelkezésre álljon.

– A számítógépek és WI-FI használata ingyenes.
– 10 év alattiak csak szülői felügyelettel használhatják.
– A számítógépek az e-közszolgáltatásokhoz való csatlakozás, tanulás, szórakozás, információ szerzés céljából vehetők igénybe.

Még több információ a Digitális Jólét Programról.