Az év utolsó részében intézményeinkkel, civil közösségeinkkel együtt készülünk az adventi időszakra, amelynek programjaira szeretettel hívjuk és várjuk a település lakosait.
Az advent a várakozás időszaka, készülődés az egyik legszebb ünnepre, a karácsonyra. A hitet, a reményt, az örömöt és a szeretet jelképező gyertyák meggyújtásakor a szívünkben is meg kell gyúlnia egy kis lángnak, amely a szenteste közeledtével egyre csak növekszik. Ez az időszak a lelki elmélyülésre is késztet, arra ösztönöz, hogy megnyíljunk, és nemcsak magunknak, hanem mások felé is. Abból az erőből, ami a sajátunk, másoknak is adjunk. Gondoljuk végig, hogy mi az, amit másokért tehetünk, vezéreljen bennünket a segítő szándék. Egy kedves szó, egy apró mosoly vagy bármilyen kicsi gesztus is jóleshet embertársainknak.
Gondoljuk át, hogy mik azok a dolgok, amik a legfontosabbak számunkra az életben. Mi tesz igazán boldoggá: az anyagi javak, vagy valami egészen más? Rájövünk majd, hogy milyen értékesek családi és baráti kapcsolataink, és az, amivel a legnagyobb örömet adhatjuk nekik, nem a boltban található.
Figyeljünk arra, hogy a szeretet lángja ne csak néhány napig, az ünnep idején éljen a szívünkben, hanem a hétköznapokon is megmaradjon az izzása, amikor oly könnyen feledkezünk meg a hozzánk legközelebb állókról, az otthon nyugalmáról, szeretteinkről. Örüljünk azok társaságának, akik körülvesznek és szeretnek bennünket.
Ne a hóban, csillagokban, ne ünnepi foszlós kalácson, ne díszített fákon, hanem a szívekben legyen karácsony! (Szilágyi Domokos)

Kívánunk mindenkinek áldott, békés, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket és egészségben gazdag, boldog, új esztendőt!