Ahogy az idő egyre hidegebbre és morcosabbra fordul, napjainkba lassacskán beköltözik a melegség és a meghittség érzése, lelkünkben érezzük az eljövendő nyugalmat, a várakozást. A napok múltával egyre inkább várjuk már az ünnepi várakozás meghitt időszakát, mely az év egyik legszebb ünnepét készíti elő. A sorra meggyúló adventi gyertyák közelebb visznek bennünket a Karácsony csodájához. Az ünnepi készülődés, a mézeskalács nagyszerű illata ünneplőbe öltözteti a lelkünket.
Bár a mostani rohanó világ nagyon különbözik a régi időktől, és sok-sok szép hagyomány feledésbe merül, mégis mindannyian érezzük már november vége környékén, hogy valami készülődik, hogy valami várat magára.
Ez a négy hét a ,,szent várakozás” időszaka. Ilyenkor talán érdemes egy picit erre és önmagunkra is odafigyelni rohanó életünkben.
„Karácsony készül, emberek!
Szépek és tiszták legyetek!
Súroljátok föl lelketek,
csillogtassátok kedvetek,
legyetek újra gyermekek
hogy emberek lehessetek!”
(Wass Albert)

Beköszöntött a december, az év utolsó hónapja, már javában az advent időszakát éljük. Nemcsak az adventi koszorúinkon égnek a hit, a remény, az öröm gyertyái, hanem lelkünkben is fellobban a lángja. Hamarosan az utolsó, a szeretet lángja is meggyullad, amely az ünnep elérkeztével még erősebben lobog.
Sajnos az adventi készülődés és valószínűleg maga az ünnep sem lesz ugyanaz, mint az előző években. Egy olyan világjárvány kellős közepében vagyunk, ami teljesen megváltoztatta az életünket. De éljünk bármennyire is nehéz időket, készüljünk nyitott szívvel, szeretettel és reménnyel az év legszebb ünnepére, mert a hitet semmi nem veheti el tőlünk. Hozzon a karácsony örömet, varázslatot, reményt és fényt a sötétségbe!

Hosszú évek hagyományát követve az idén is a Fáy András Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 4. és 8. osztályos diákjai készültek karácsonyi műsorral, mellyel az ünnep csodáját varázsolják a nézők otthonaiba. Ezen összeállítással kívánunk áldott, békés ünnepeket mindenkinek!