Parád Nagyközség Önkormányzata április 11-én díszpolgári címátadó ünnepségre hívta a település lakosait.
A Közösségi Ház adott helyet az eseménynek, ahová már az ünnepség megkezdése előtt szép számmal érkeztek az érdeklődők. A kezdés előtt néhány perccel megérkezett az ünnepelt, Somfai Tiborné, Elvira néni, aki meghatódva, könnyes szemmel vonult végig a sorok a között.
Az ünnepségen elsőként Farkas Emese köszöntötte az ünnepeltet egy népdalcsokorral, majd Mudriczki József polgármester osztotta meg ünnepi gondolatait a jelenlévőkkel. Ezután került sor Parád Nagyközség Önkormányzata döntésének ismertetésére, mely szerint Somfai Tiborné részére
Parád Nagyközség Díszpolgára címet adományoz.
Elvira néni elérzékenyülve vette át a díszpolgári címet, egyben a szót is, majd elmesélte, hogyan került Parádra, miként élte életét ebben a közösségben. Nagyon sok történetet hallhattunk, a tőle megszokott humorral fűszerezve.
Ezután közösségünk szívből jövő műsorával köszöntötte Parád új díszpolgárát, Barcza Józsefné, a Palócbokréta Hagyományőrző Egyesület, a Kis Palócka Néptánccsoport és Hollóné Kívés Violetta közreműködésével.
Múltidézés és személyes gondolatok jegyében köszöntötték Elvira nénit Csortos Béláné nyugdíjas pedagógus, Szalai Gábor Béláné intézményvezető, valamint Szmigura Józsefné szintén nyugdíjas pedagógus.
A műsor zárásaként Salamon Miklós szívhez szóló dalát hallhattuk.
Ezt követően volt diákjai, kollégái, ismerősei köszöntötték Elvira nénit. Sok régi, ismerős arc vette körbe, mindenkihez volt egy szava, egy története, egy kérdése. Parád és az itt élők mindig sokat jelentettek neki, így örömmel és lelkesedéssel töltötte el az iránta való érdeklődés.
Elvira néni megtekintette a helyi Kék Nefelejcs Hímző szakkör munkáiból ez alkalomra készült kiállítást, illetve az ő és férje, Somfai Tibor tiszteletére az iskola kertjében – a volt lakásuk előtt – elültetett, emléktáblával jelzett fát.
A délután itt még nem ért véget az ünnepelt számára, mivel az önkormányzat és a Palócbokréta vendégül látta egy finom vacsora erejéig, ahol kötetlen beszélgetés keretében tovább folytatódott az ünneplés sok érdekes, olykor vicces történettel fűszerezve.
Azt hiszem, sokunk nevében mondhatom, hogy Somfai Tiborné Elvira néni „Parád Nagyközség Díszpolgára” cím méltó viselője, jogos tulajdonosa. Olyan ember ő, aki hivatásának szentelte életét, példaértékű nevelőmunkát végzett, fáradhatatlanul dolgozott és dolgozik mai napig is a közösségért.
Kívánunk neki további nagyon jó egészséget és mindig szeretettel várjuk Parádra!