2018. április 14-én került sor a Rákóczi emlékfák településeinek IV. országos találkozójára Sajósenye településen. Tavaly októberben indította útjára Romhány Nagyközség Önkormányzata ezt a nemes kezdeményezést, amelyre azok a települések kerültek meghívásra, ahol Rákóczi emlékfa található. Ez a kezdeményezés – a résztvevő települések közös döntése alapján – azóta hagyománnyá vált, és évi két alkalommal – tavasszal és ősszel – mindig más-más település ad otthont ezen országos rendezvénynek. Romhány, Ziliz és Mikepércs után most Sajósenyére voltak hivatalosak a Rákóczi emlékfákkal rendelkező települések képviselői.

A rendezvényre érkező vendégeket a Faluház dísztermében köszöntötte Sajósenye polgármestere. Ezt követően a Kicsi madár néptánccsoport, a Népdalkör, valamint a Rézfúvós zenekar műsorát láthattuk, hallhattuk, majd a Rákóczi Szövetség tevékenységével ismerkedhettünk meg a Rákóczi Szövetség Rákóczi Földjén Alapítvány elnökének tájékoztatása útján.

Ezután a résztvevők kivonultak Rákóczi-hársfájához, ahol meghallgathattuk annak történetét. Innen a Rákóczi-emlékparkba sétáltunk, ahol sor került a meghívott települések képviselői által történő faültestésre.

A nap záróprogramjaként közös ebédre került sor a Faluház dísztermében, ahol lehetőség nyílt a települések képviselőinek kötetlen beszélgetésére.