2017. szeptember 9-én a Szent István Bazilika előtti téren a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége, valamint az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. együttműködésében rendezték meg a III. Magyar Értékek Napját.

Ezen nagyszabású rendezvényen képviseltük településünket, amelyre a meghívást az NMI Művelődési Intézettől kaptuk. A Kárpát-medence magyar értékei egy helyen, egy időben voltak jelen. A nap folyamán a rendezvény hagyományaihoz híven honi és külhoni értéktár-kiállítások, viseletbemutatók, népi kismesterségekhez kötődő kézműves foglalkozások, valamint színvonalas színpadi műsor jelentette a programkínálatot.

Az a megtiszteltetés érte településünket, hogy Heves megyét Parád – a Palócbokréta Hagyományőrző Egyesület két tagja, Csortos Péterné és Farkas István – képviselte a nap fő programjaiban, a terményáldás és a viseletbemutató színpadi műsorokban. Heves megye pavilonjában kiállításra kerültek Baji Imréné kosárfonó népi iparművész fonott munkái. Büszkék vagyunk, hogy egy országos, minden megyét bemutató rendezvényen mi képviselhettük szűkebb hazánkat, Heves megyét!