Szeptember 5-én került sor a hímző szakkör foglalkozására, amely rendhagyó alkalom volt. A Gábor Péterné vezetésével februártól ingyenesen működő szakkör hátterét a Hevesi Népművészeti és Háziipari Szövetkezet, valamint a Hevesi Csillagvirág Népművészeti Egyesület biztosítja. Ez alkalommal meglátogatta a szakkört, Báder Miklósné, a Hevesi Népművészeti és Háziipari Szövetkezet elnöke és Pataki Miklósné, a Hevesi Csillagvirág Népművészeti Egyesület elnöke, hogy betekintést nyerjenek annak munkájába, illetve tájékoztatást adjanak a szakkör jövőbeli működésére vonatkozóan. Ezen alkalomra meghívott vendégeink, Mudriczki József polgármester, Vince-Kovács Katalin, a parádi Fáy András Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusa, Dr. Kelemen Éva, a Nemzeti Művelődési Intézet módszertani referense, Erdész Judit Mária, a népművészet mestere, Kovács Jánosné népi iparművész és a Junior Príma-díjjal kitüntetett Verebélyi Balázs is betekintést nyerhettek az itt folyó munkába.
Egy maroknyi, de lelkes kis csapat gyűlik itt össze hétről-hétre, akik egy jó hangulatú kis szakkör keretében készítettek el már jó néhány alkotást az elmúlt fél évben. Reméljük, hogy ez a lelkesedés, vidámság megmarad az elkövetkezendő hónapokban is, és még sok szép munka fog kikerülni a tagok kezei közül. Nem titkolt vágyunk az, hogy településünk nagy múltú hagyományőrző rendezvényén, a 2019-ben megrendezésre kerülő XXXI. Palócnapokra egy kiállítást hozzunk létre az itt készült alkotásokból.

Fontosnak tartottam még elmondani azt is, hogy ebben a szakkörben tovább folytatódik a hímzőkultúra életben tartása, de talán még fontosabb az a mai világban, hogy ez egy közösségben történik.

Ezután egy kötetlen beszélgetés keretében a hímző szakkör tagjai bemutattak néhányat az eddig készített munkáikból,  illetve szakmai eszmecserét folytattak ezen terület jeles és szakavatott képviselőivel. A szakkör tagjai saját készítésű süteményeikkel látták vendégül a meghívottakat.

Bízunk benne, hogy a jövőben tovább folytatódik a szakkör munkája és új tagok is csatlakoznak majd hozzánk!