A korábbi években kialakult hagyomány szerint a megyei vadásznappal közös időpontban került megrendezésre az önkormányzat rendezvénye, a Palócnapok. Az idén azonban úgy döntött önkormányzatunk képviselőtestülete, hogy ezt a hagyományőrző nagyrendezvényt két évente kívánja megszervezni, és a köztes időszakban egy másfajta, más jellegű program kerül megrendezésre, ami a Parád Feszt nevet kapta. Július 7-én a parádfürdői parkban és parkolóban első alkalommal vehettünk részt ezen. A délelőtt folyamán a központi parkolóban került sor egy Veterán Autó-Motor Közönségtalálkozóra, ahol számos érdekes járművet tekinthettek meg az érdeklődők.
A nap folyamán ugyancsak ezen a helyszínen zajlott a XXVII. Heves Megyei Vadásznap, amely kora délutánig színes programmal várta az érdeklődőket.
Este 6 órától a Parád Feszté lett a főszerep, a parkban felállított színpad vált az est központjává. Elsőként Beliczai Balázs humorista műsorát láthattuk, hallhattuk, aki a Dumaszínház és a Showder Klub oszlopos tagja. Közel 1 órás műsorával vidám perceket szerzett a közönségnek.
Ezt követően a humort felváltotta a zene, a Jazztelen zenekar triója csapott a húrok közé. A zenekar neve ugyan sokak számára nem volt ismerős, de a közel másfél órás műsoruk után, sokan megjegyezték azt. Kiváló koncertet adtak, megfelelően megalapozva a hangulatot az est következő fellépőjének.
Az est befejezéseként az Exotic zenekar lépett színpadra, akiket azt hiszem sokunknak nem kellett bemutatni, hiszen több, mint 30 éve a magyar könnyűzenei élet méltán népszerű szereplői. Frontemberük, Sipos F. Tamás „vezényletével” egy színvonalas, remek hangulatú koncertet adtak, sokunkban felidézve a 80-as, 90-es évek bulijainak hangulatát.
Vendégeinktől egy professzionális műsort hallhattunk, láthattunk egy tökéletes és gyönyörű helyszínen, ami őket is elvarázsolta. Köszönet a remek zenéért, a hangulatért, amelyet ezen az estén biztosítottak a jelenlévőknek!
Itt is szeretnénk köszönetet mondani azoknak a vállalkozásoknak és magánszemélyeknek, akik nagylelkűen támogatták a rendezvény megvalósítását:
Platán Gyógyszertár
Erzsébet Park Hotel
Komló Tamás
Revor International Kft.
Papír-írószer és Lottózó – Molnárné Bartus Zsuzsanna
Mudriczki József
Gramofon Kávéház
Pannónia Park
Vass Gábor
Parádi Kisvendéglő
Coop ABC
Mátravíz Bt.
Marika kereskedése – Varsányi Andrásné
Aranytükör kozmetika – Bánkúti Józsefné
HexaVR Kft.
Petrov László
RICSICARS Autómentés – Lukasik Richárd
Révész Zoltán
Parádi Pékség Kft.
Mátra Jövője Turisztikai Egyesület
Országos Magyar Vadászkamara Heves Megyei Területi Szervezete
Egererdő Zrt.
Köszönjük a támogatásukat és mindazokét is, akik munkájukkal hozzájárultak a rendezvény létrejöttéhez és sikeres lebonyolításához.
Bízunk benne, hogy azok, akik eljöttek és részt vettek a Parád Feszten, jól érezték magukat, valamint abban is, hogy a lesz folytatása!

Köszönet Sidló Tamásnak a fotókért!