Szeretettel várunk minden érdeklődőt a “Mágnás Miska” című színházi előadásunkra!

A darabról:

Bakonyi Károly – Gábor Andor – Szirmai Albert operettje 3 felvonásban,

Az adácsi VERITAS SZÍNPAD előadásában.

Rendező: Szekeres János

A darab színhelye a Korláth kastély. Baracs mérnök udvarol a csinos Rolla grófnőnek, amit az úri társaság nem néz jó szemmel. Miután Baracs minden versenyt megnyer a grófok orra elől, azok őt kegyetlenül megalázzák. Baracs bosszút esküszik.
Estély a kastélyban, melyre egy ismeretlen gróf érkezik. A grófi társaság szeretettel fogadja, mindenki körberajongja, kedvét keresi. Még az olykor faragatlan viselkedését is eredeti egyéniségének tulajdonítják. Közben a cselédség körében is zajlik az élet.
Miska, a lovászfiú faképnél hagyja kedvesét, Marcsát, aki már a lakodalmukat tervezgeti. Így nem csoda, hogy Marcsa szédíteni kezdi a kalandra vágyó grófokat. Szíve azonban Miskáért dobog. Rolla grófnővel kieszelik, hogyan tudja majd visszacsalogatni az ő Miskáját. A kastélyban még tart az estély, melyre újabb vendég érkezik: a rajongással körülvett Taszikló gróf rég nem látott unokatestvére, Mary grófnő. Mi történik találkozásukkor? Kik is ők valójában? Győz-e a szerelem a cím- és rangkórság ellen? Választ kapnak, ha megnézik a 3 felvonásos operettet. Fülbemászó muzsika, fergeteges táncok és rengeteg komikum.

Az adácsi Veritas Színpadról röviden:

Az adácsi Veritas Színpad 1974. október 11-én alakult. A rendszerváltás után alakították ki a határon túli kapcsolataikat. Rendszeresen vendégszerepelnek Erdélyben és a Felvidéken.

Legsikeresebb előadásaik:
Nóti Károly: Nyitott ablak, Molnár Ferenc: Doktor úr, Szirmai Albert: Mágnás Miska, Frenko Zsolt: Egy szoknya, egy nadrág, Három jószívű rabló-mesejáték, Fényes Szabolcs: Maya, Ábrahám Pál: Bál a Savoyban, Kálmán Imre: Marica grófnő, Csiky Gergely: Kaviár, Eisemann- Szilágyi: Én és a kisöcsém, Eisemann- Szilágyi- Békeffy: Egy csók és más semmi.

Plakát 3

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?